۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » افغانستان » فرهنگی
  • شناسه : 1070
  • ۱۹ سنبله ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸
  • 83 بازدید
غدیر؛الگوی همپذیری و همبستگی امت اسلامی
غدیر؛الگوی همپذیری و همبستگی امت اسلامی

غدیر؛الگوی همپذیری و همبستگی امت اسلامی

غدیر را باید همچون عاشورا به صورت مرمی احیاء کرد و باید همه مسلمانان را درغدیر شریک بدانیم و غدیر نه تنها مایه اختلاف بین شیعه و سنی نیست بلکه عامل تحکیم وحدت امت اسلام است. صبح جمعه ۱۷ ذی الحجه ۱۴۳۸ هجری قمری(برابر ۱۷ سنبله ۱۳۹۶ خورشیدی) به مناسبت فرا رسیدن سالروز غدیرخم  به […]

غدیر را باید همچون عاشورا به صورت مرمی احیاء کرد و باید همه مسلمانان را درغدیر شریک بدانیم و غدیر نه تنها مایه اختلاف بین شیعه و سنی نیست بلکه عامل تحکیم وحدت امت اسلام است.

صبح جمعه ۱۷ ذی الحجه ۱۴۳۸ هجری قمری(برابر ۱۷ سنبله ۱۳۹۶ خورشیدی) به مناسبت فرا رسیدن سالروز غدیرخم  به ابتکار رئیس مجمع فرهنگی بقیۀ الله(عج) جناب حجت الاسلام والمسلمین سید جعفرعادلی«حسینی» و حضور علمای شیعه و سنی در حسینیه بقیۀ الله(عج) واقع غرب کابل برگزار و با قرائت دعای نُدبه، مناقب خوانی و سخنرانی علمای شیعه و سنی ادامه یافت.

ابتداء حجت الاسلام والمسلمین سید جعفرعادلی«حسینی»، رئیس مجمع فرهنگی بقیۀ الله(عج)  به اهداف و انگیزه تشکیل نشست مشترک افزود: ما این محفل بدین جهت مشترک برگزار نمودیم تا علمای شیعه و سنی واقعیت های تاریخی را بیان نمایند و این نوع برنامه ها باعث تقویت مشترکاتی که فراوان نیز هست بخاطر اخوت و وحدت میان مسلمین برجسته گردد و تا از این طریق بتوانیم دیدگاه بزرگان مذهبی مان را در این گونه نشست ها بیان و از طریق گفتگو و واقعیت های تاریخی مشکلات و اختلافات مسلمانان را حل نماییم.

به گفته وی، برخی ها متاسفانه به این باورند که عید غدیر خم یک اختلاف بزرگ میان مسلمین است اما اینطور نیست بلکه توطئه های دشمنان و حاکمان گذشته بوده، ما در این زمینه ها اختلافی با هم نداریم؛ غدیر؛ یاد آوری همبستگی امت اسلامی که در راستای اجرای فرمان الهی و انتقال فرهنگ بازشناسی اسلام به فرزندان و نسل های جوان، در این صورت واقعه غدیر خم نه تنها مایه اختلاف شیعه و سنی نیست، بلکه محور وحدت و پیام اصلی آن، اتحاد و اخوت بوده و حقیقتش پیوند همه گروه ها و جریان ها در جامعه اسلامی است.

او در رابطه با ترور و خشونت که آن را به اسلام ربط می دهد افزود:  غربی ها تروریسم را به اسلام ربط می دهند و مسلمانان را تروریزم می گویند نه مسلمان تروریزم است و نه در اسلام دهشت افگنی جا دارد.

مولوی حبیب الله حسام رییس شورای اخوت اسلامی که در مراسم تجلیل از عید غدیر خم در کابل صحبت می کرد، گفت که برخی از افراد هم در مذهب شیعه و اهل سنت به اختلافات دامن می زنند، این انسان ها از سواد کامل برخودار نیستند و جاهل هستند.

به گفته وی، به عید غدیر خم همه مسلمین باور دارند و ما نیز به ولایت امام علی(رض) باورمند هستیم و از خلفای اسلام پیروی می کنیم.

وی گفت که در گذشته ها امامان و خلفای اسلام اتفاق و اتحاد داشتند و از یکدیگر حمایت و پشتبانی می کردند و ما نیز از شیعیان حمایت می کنیم.

رییس شورای اخوت اسلامی در اخیر گفت که ما مسلمانان بخصوص مردم افغانستان باید اتحاد و وحدت مان را حفظ کنیم و نگذاریم که فتنه گران اختلافات را بیشتر دامن بزنند.

در همین حال، مولوی عبدالقادر ابراهیمی معاون شورای اخوت اسلامی نیز گفت که خطبه عید سعید غدیر خم واضح و روشن است خطبه غدیر خم نقطه عطف میان مسلمین جهان می باشد.

وی افزود که اصول اساسی دو مذهب تشیع و تسنن این است که در اهل سنت به توحید، نوبت، معاد و در تشیع امامت و عدالت اضافه شده و ما نیز به امامت و عدالت نیز باورمند هستیم و هیچ اختلافی وجود ندارد.

او افزود که در روز عید سعید غدیر خم ۱۲۴ هزار صحابه نبی اکرم حضور داشتند اما برخی از علمای اسلام به این باور هستند که در این روز امام علی(رض) به خلافت رسیدن و برخی حضرت عثمان(رض) را خلیفه مسلمین می دانند اما ما به هر دو روایت باور مند هستیم و در حال حاضر باید ما به وحدت و همپارچگی فکر کنیم و مسلمانان را از وضعیت نابسمان نجات دهیم.

وی ادامه داد که این مسئله قضیه تاریخی است اما ما نباید به دشمنان اسلام مجال و یا فرصت بدهیم که مسلمانان را به جان هم بیاندازند و از آن سوء استفاده کنند.

معاون شورای اخوت اسلامی افغانستان گفت که تمام مسلمین جهان به امامت حضرت علی(رض) باورمند هستند و یک مسئله اختلافی است و نباید این قضیه را جدی بگیریم و حال باید به همبستگی مسلمین بیاندیشیم.

او در اخیر افزود که ما باید به هیچ تکفیری اجازه ندهیم که هر روز دست به قتل مسلمانان و برادران شیعه ما بزنند.

از سوی دیگر، مولوی نور الله کوثر استاد دانشگاه از ویژگی های امام علی(رض) نیز صحبت کرد و گفت که امیر المومنین از خانواده بزرگ بنی هاشم بود و هیچ گاه از راه اسلام خارج نشد و همیشه وقت پشتیبان مسلمین و خلفای راشیدین بود.

او افزود که حضرت علی(رض) در هر موقع در کنار پیامبر گرامی اسلام بود و زیر چتر اسلام آموزش و پرورش یافت و یک زندگی ساده داشت.

به گفته این عالم دینی تمام مسلمین جهان به حضرت علی(رض) باورمند هستند و ما نیز به این اعتقاد هستیم که جایگاه امیرالمومنین در نزد پیامبران الهی و در بهشت قرار دارد.

وی در پایان گفت که در حال حاضر تمام مسلمین مکلفیت دارند از اسلام پیروی کنند و به وحدت و همپارچگی فکر نمایند تا بتوانیم از مشکلات موجود بیرون شویم.

در پایان مراسم جعفر قندوزی عضو شورای اخوت اسلامی، مسلمانان را بخصوص مردم افغانستان را به وحدت و همپارچگی فرا خواند و از علما خواست که پشتیبان همدیگر باشند.

گفتنی است که این مراسم از سوی مجمع فرهنگی بقیه الله(عج) در غرب کابل برگزار شده بود، علاوه بر سخنرانی نعت خوانی  و در اخیر این محفل با دعای حضرت آیت الله صالحی مدرس، معاون اول شورای علمای شیعه افغانستان به پایان رسید.

گزارشگر: سید رضا احسانی

منابع:

خبرگزاری صدای افغان(آوا):

http://www.avapress.com/vdcauon6u49nym1.k5k4.html

گزارش تصویری خبرگزاری صدای افغان(آوا):

http://www.avapress.com/vgldfn0f5yt0okh..ayy262lf.html